Opskrifter

Anita´s opskrifter

Bagte kikærter – Salattøsen
Fremgangsmåde:

Du kan bruge dem enten som en snack eller som erstatning for andet knas på salaten som nødder, kerner og brød. Det er enkelt, mættende og fyldt med smag. Bedste resultat med kikærter, der først lægger i blød og derefter koger og bager. Man kan godt lave dem af færdige kikærter på dåse, så skal de bare have en 10-15 minutter mindre.

Læg 400 g kikærter i blød natten over. Hæld vandet fra og kog dem i en ny portion saltet vand i 45 minutter, til de lige akkurat er møre. Lad dem dryppe af og vend dem i 2 spsk olivenolie. Bland et krydderimix af 1 tsk stødt koriander og 1 nip cayennepeber og vend dem deri (pas på det er stærke sager!). Der kan også bruges paprika eller lakridspulver, alt efter om de bruges som en snack eller på en salat.

Bag kikærterne i ovnen 35-45 minutter ved 175 grader (varmluft). (Gerne af to omgange, hvor de køles lidt ned i mellem de to gange).Vend dem gerne et par gange undervejs. Lad dem køle helt ned, inden de spises. De bliver først helt sprøde, når de er kolde. De holder sig flere uger i en lufttæt kagedåse, hvis man da ikke får spist dem inden